Malzemeler:

Yarım kilogram kadar patates
Yarım su bardağı ölçüsünde rendelenmiş kaşar
100 gram kadar kıyma
Yarım demet kadar maydanoz
Yarım su bardağı ölçüsünde un
1 su bardağı ölçüsünde sıvıyağ
Tuz
Karabiber

İçli Patates Yapılışı Nurselin Mutfağı:

Öncelikle patateslerimizi bol su ile yıkıyoruz ve kabuklarını soymadan haşlamaya bırakıyoruz. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve püre halinde olmasını sağlayın. Bunun içerisine maydanoz, yumurtanın sarı kısmı, karabiber, tuz ve kaşar peyniri koyup yoğurun. Yumurta kadar olacak şekilde parçalar kopartıp uzunlama olacak şekilde elinizde yuvarlayın. Ortasına kavurduğumuz kıymadan biraz biraz ekleyerek hepsini kapatın. Kaşar peynir ve yumurtaları karıştırıp köfteleri önce una sonra bu yumurtalı karışıma batırın ve kızartmaya başlayın.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski