Türk-Büro Sendikasının attığı bir adımla Adalet Bakanlığı'nda görev yapan 4/B Sözleşmeli Personeller için Whatsapp ve Telegram grubu kurdu. Adalet Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan 4/B Sözleşmeli personeller, aşağıda linkleri bulunan Whatsapp ve Telegram gruplarına katılarak, becayiş taleplerini bildirebilirler.

Gruplara katılım yaptıktan sonra örnek olarak mesajınız şu şekilde olmalıdır;



Çalışılan Yer: Ankara Adliyesi
İstenilen        : Konya Adliyesi
Unvan            : Sözleşmeli Zabıt Katibi
$ads={1}


Adalet Bakanlığı için WHATSAPP Grubuna Katılmak için TIKLAYIN
Adalet Bakanlığı için TELEGRAM Grubuna Katılmak için TIKLAYIN

Whatsapp Grubu Linki : https://chat.whatsapp.com/Eglrnl9xANfKMMLuJjcqRq
Telegram Grubu Linki : https://t.me/BecayisHavuzu



$ads={2}

4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL'in TAYİN HAKKI 

Sözleşmeli personele becayiş hakkı verilmiştir. Ancak becayişin gerçekleşebilmesi kurumun uygun bulmasına bağlıdır. http://becayis.memurlar.net servisinden birbirlerini bulan adayla, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla, becayiş yapabilecektir.
Becayiş için "AYNI kurum", "AYNI unvan ve hizmet nitelikleri" olması gerekmektedir. Madde metninde "hizmet niteliklerinin" ne demek olduğu açıklanmamıştır. Ancak, "hizmet niteliği" ifadesinin, personel alımı sırasındaki mezuniyetve sertifika gibi şartlar olduğu ifade edilebilir.
Becayiş düzenlemesi şu şekildedir:
"a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir."

4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL'in EŞ DURUMU

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN BİR YIL GÖREV SÜRESİNDEN SONRA EŞ DURUMU ÖZRÜNDEN YER DEĞİŞTİRME HAKKI VARDIR

Eş durumundan nakil de, sadece kurum içinde mümkündür. Eş durumundan tüm nakil taleplerinin yerine getirilmesi zorunlu kılınmamıştır. Eş durumundan nakil isteyebilmek için;
1- Personelin vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması,
2- Geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve
3- Kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması,
kaydıyla yerine getirilebilir.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski