Malzemeler:

3 kilogram ölçüsünde süt
1 paket kadar baklavalık yufka
1 paket kadar margarin
3 su bardağı ölçüsünde şeker
1 kase ölçüsünde yoğurt

Kesmikli Baklava Yapılışı Nurselin Mutfağı:

Sütümüzü ocakta kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadığı esnada içerisine yoğurt ekleyip sütü lora çeviriyoruz. Sonra lorumuzu bir tülbent ile süzüp üzerine şeker serpiştiriyoruz. Baklavalık olarak aldığımız yufkaların arasına eritilen yağdan sürüp 4 kat haline getiriyoruz. Şeritler halinde böldükten sonra başına loru koyup muska gibi katlıyoruz. Bunların hepsini tepsiye dizdikten sonra 180 derece fırında pişiriyoruz ve şerbetini döküyoruz. 1 saat sonra servise hazırdır.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski