1 kilogram kadar ıspanak
2 tane ince doğranmış kuru soğan
4 su bardağı ölçüsünde süzme yoğurt
4 diş kadar önceden dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Sosu için Malzemeler:
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı kadar pul biber
Ispanak Boranisi Yapılışı Nurselin Mutfağı:
Ispanakları yıkadıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla incecik doğruyoruz. Tenceremizi ocağa koyup içine su ve tuz koyup ıspanakları haşlıyoruz. Ispanakları avcunuzda sıkarak top haline getirin. Tavamıza yağ ekleyerek önce soğanları renk değiştirene kadar pişirip arkasına top halindeki ıspanaklarımızı atıyoruz. Ispanakları böyle kavurduktan sonra servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ile harmanlıyoruz.
Yorum Gönder