Ilıbıdı Dolması Tarifi Nursel'in Mutfağı Kütahya Mutfağı 3 Şubat 2015

Malzemeler:

Ilıbıdı yaprağı
1 bardak kadar bulgur
Yeşil soğan
4 tatlı kaşığı ölçüsünde nane
1 kase kadar yoğurt
1 kaşık kadar salça
Yarım bardak sıcak su
Tuz

Ilıbıdı Dolması Yapılışı:

Sıcak halde bulunan suyumuzu bulgurların üzerine döküp suyunu çekmesini bekleyelim. Sonra tarifteki bütün malzemeleri harmanlayıp ılıbıdı yapraklarının içine doldurup muska şeklini alacak biçimde kapatın. Bu yaprakları tencereye yerleştirip üzerine sıcak su ekleyip birazda yağ gezdirin ve pişmesini bekleyin. Yemeğimiz servise hazırdır.



Etiketler:

Post a Comment

Previous Post Next Post