Ovma Şehriye Tarifi Nursel’in Mutfağı Kütahya Mutfağı 3 Şubat 2015
Malzemeler:

250 gram kadar kıyma
1.5 kase ovma şehriye
3 tane biber
4 tane orta boy domates
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
3 yemek kaşığı ölçüsünde sıvıyağ
2.5 tatlı kaşığı kadar tuz

HAMURU İÇİN MALZEMELER:

2 kase ölçüsünde un
1 kase ölçüsünde irmik
3 tane yumurta
Tuz ve alabildiği kadar sıcak su

Ovma Şehriye Yapılışı:

Yumurta, un, irmik ve tuzu bir kaba alıyoruz ve üzerlerine sıcak suyu ekleyerek sert bir hamur olacak şekilde yoğuralım. Yoğurulan hamurları kahve fincanı büyüklüğünde parçalar olacak şekilde kopararak merdane yardımıyla açalım. Açılan hamurların kurumasını sağlayıp sonrada elekten geçirerek ufaltalım ve kurumaya bırakalım.  Pilav için kurumuş halde olan ovma şehriyelerimizi kavurmaya başlayalım ve tereyağı ekleyerek rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim. Kıymamız tencereye suyunu bırakıp kendi suyunu tekrar çekene kadar kavurma işlemini uygulayalım. İnce ince doğradığımız biberleri yumuşayana kadar kavuralım ve bunun üzerine küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyip tuzunu da atıp kıvamına getirelim. İçerisine şehriye ve aldığı kadar suyu da ekleyerek pişirelim. Yemeğimiz servise hazırdır.





Etiketler:

Post a Comment

Daha yeni Daha eski