Tosunum Böreği Tarifi Nursel’in Mutfağı Kütahya Mutfağı 3 Şubat 2015
Malzemeler:

4.5 su bardağı kadar un
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
Aldığı kadar su
Kararınca Tuz

İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER:

1 Su bardağı kadar sıvıyağ
3 Çorba kaşığı kadar haşhaş
1 kase ölçüsünde haşlanmış mercimek
1 adet soğan
Tuz ve Karabiber


ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:

1 adet yumurtanın sarı kısmı
Bir tutam haşhaş Tohumu

Tosunum Böreği Yapılışı:

Öncelikle hamurumuz için unun üzerine tuzumuzu ve sıvıyağımızı döküyoruz. Aldığı kadar unu da ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 4 eşit parçaya bölerek bu parçaları merdane yardımı ile açıyoruz. Açılan her hamurun üzerine haşhaş ve yağı karıştırıp sürüyoruz. 4 tane yufkamızı da üst üste koyun. Bunları sıkı bir rulo haline getirerek 2 parmak kalınlığında olacak şekilde kesip içi görünecek şekilde çeviriyoruz. Bu hamurların üzerini kapatarak buzdolabında 45 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlenirken iç harcı hazırlayabiliriz. Tavaya soğanları ve sıvıyağı atıp soteliyoruz. Üzerine haşlanmış olan mercimeklerimizi ve baharat olan tuzu ve karabiberi de döküp karıştırıyoruz. Dolaptan aldığımız hamurları elimizle açarak arasına iç harcını doldurarak sarıp kapatıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı ve haşhaş tohumunu da sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır.


Etiketler:

3 şubat nurselin mutfağı, nurselin mutfağı Show tv, nurselin mutfağı saat kaçta, nurselin mutfağında neler var, nurselin mutfağı yemek tarifleri, nurselin mutfağı bugün nerede, nurselin mutfağı Kütahya, Kütahya mutfağı yemek tarifleri, nurselin mutfağı Kütahya, tosunum böreği nurselin mutfağı, tosunum böreği tarifi, tosunum böreği nasıl yapılır, tosunum böreği malzemeleri,

Post a Comment

Daha yeni Daha eski