Farah Diba Sofrası Tarifi Nursel’in Mutfağı Kars Mutfağı 4 Şubat 2015

Malzemeler:

Yarım kuzu kaburgası
Yarım kilo kadar arpacık soğan
3 tane patlıcan
2 tane kırmızı biber
3 tane sivri biber
3 tane orta boy domates
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 çay kaşığı kadar karabiber

Farah Diba Sofrası Yapılışı:

Kaburgalar sıyırıyoruz. Daha sonra daire şekli alması sağlanır. Uçlarından birleştirilerek dikilir. Tencereye kararınca su koyup tuz da ekleyip haşlanmaya bırakılır. 500 gr arpacık soğan, patlıcan, domates, kırmızı biberi doğra ve üzerine karabiber, tuz ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımı kaburgaların arasına dolduruyoruz. Fırın poşetinin içine koyup kalan sebzeleri de üzerine döküyoruz. Poşetin ağzını bağlayıp 180 derecede ısıtılmış fırınımızda pişirmeye bırakıyoruz.







Etiketler:

Post a Comment

Previous Post Next Post