Susamlı Pekmezli Krokan Tarifi Dr. Feridun Kunak Show 4 Şubat 2015
Malzemeler:

1 su bardağı kadar kavrulmamış susam
Yarım çay bardağı kadar kırılmış hazır ceviz
Çeyrek su bardağı kadar pekmez
Yarım çay bardağı kadar toz şeker

Susamlı Pekmezli Krokan Yapılışı:

Seramik tavamızın içerisine susamlarımızı koyuyoruz ve 10 dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz. Bir yandan da küçük tepsinin içerisine streç film yerleştiriyoruz. Kavrulan susamların içine ceviz ve pekmezi de ilave edip karıştırıyoruz. İçerisine şekeri de ekleyip sert bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Hazırlanan bu karışımı tepsinin içerisine koyuyoruz. İstediğiniz şekli bıçak yardımıyla verebilirsiniz. Karışımı 30 dakika kadar buzdolabında soğuması için bekletiyoruz ve çıkınca bölüp servise hazır hale getiriyoruz.


AFİYET OLSUN

Etiketler:

Post a Comment

Previous Post Next Post