Şirin Pilavı Tarifi Nursel’in Mutfağı Kars Mutfağı 4 Şubat 2015

Malzemeler:

2 Su bardağı ölçüsünde pirinç
200 gram kadar kuru kayısı
100 gram kadar çekirdeklerinden ayrılmış İzmir üzümü
150 gram kadar üryanı eriği
1 gram kadar safran ( Yoksa zerdeçalda kullanılabilir. )
100 gram kadar tereyağı
Kararınca Tuz

Şirin Pilavı Yapılışı:

Ayıklanan pirinçleri sıcak suda 20 dakika kadar bekleterek işlemimize başlıyoruz. Safranımızı 1 su bardağı kadar sıcak suda 1 saat kadar bekletiyoruz. Sudaki pirinçleri süzüp yıkayalım. Pirinçleri safranlı su ile birlikte bire bir buçuk oranında ayarlayıp karıştırıp pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bunların üzerine ise tavada kızgınlaşmış tereyağımızı döküyoruz. Kayısı, üzüm ve eriğimizi de 5 er dakika haşlıyoruz. Sularını süzüp pilavın içine ekliyoruz ve 3-4 dakika kadar pişirmeye devam ediyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.



Etiketler:
4 şubat nurselin mutfağı, nurselin mutfağı Show tv, nurselin mutfağı saat kaçta, nurselin mutfağında neler var, nurselin mutfağı yemek tarifleri, nurselin mutfağı bugün nerede, nurselin mutfağı Kars, Kars mutfağı yemek tarifleri, nurselin mutfağı Kars, Şirin pilavı nurselin mutfağı, şirin pilavı tarifi, şirin pilavı nasıl yapılır, şirin pilavı malzemeleri,

Post a Comment

Daha yeni Daha eski