Dolanger Tarifi Nursel’in Mutfağı Giresun Mutfağı 5 Şubat 2015
Malzemeler:

1 çay bardağı kadar süt
1 çay bardağı kadar yoğurt
1 çay bardağı ölçüsünde sıvıyağ
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı kadar sirke
Kararınca tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Dolanger Diğer Malzemeleri:

2 su bardağı kadar ceviz. ( Tercihen fıstıkta olabilir. )
2 su bardağı kadar sıvıyağ yada erimiş margarin
Buğday Nişastası

Dolanger Şerbeti İçin:

4 su bardağı kadar su
4 su bardağı ölçüsünde toz şeker
3 damla kadar limon suyu

Dolanger Yapılışı:

Tüm sıvılarımızı bir kaba koyup karıştırıyoruz. Üzerine tuz, kabartma tozu ve un koyarak kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğuruyoruz. 45 dakika buzdolabı yada soğuk bir ortamda bekletiyoruz. Bu arada şerbeti yapmaya geçebiliriz. Şerbeti 5 dakika kaynatıp sonra soğumaya bırakıyoruz. Dinlendirilmiş hamur küçük küçük parçalara ayrılır. Nişasta ve un ile ince ince açalım. Açılan yufkanın üzerine 2 tane ceviz yada fıstığı serpiştiriyoruz. Yufkanın bir ucundan başlayarak oklavaya saralım ve oklavadaki hamuru kenarlarından ortaya doğru sıkıştıralım. Sonra bunları oklavadan çıkarıp güzel bir şekilde tepsiye dizelim. Üzerine sıvıyağ döküp önceden hazırlanmış 180 derece sıcaklığında ki fırınımızda pişirelim. Tatlımız servise hazırdır.





AFİYET OLSUN.


Etiketler:

Post a Comment

Previous Post Next Post