4 Şubat Oktay Usta Portakallı Levrek Tarifi
Malzemeler ;
1 Portakal
4 Adet 350-400 gramlık levrek fileto
1 adet tarçın çubuk
3 tane karanfil
1 adet defne yaprağı(kuru)
1 ölçü kadar zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tane limon dilimi

Portakalın kabuklarını soyun ve iç kısmını beyaz  yerlerinden keserek kısımlara ayırın. Kısımları bir kaseye koyun ve portakalın geri kalan posa kısmının suyunu üzerine sıkın.
Kılçıksız ve derisiz levrek filetolarını kabaca büyük parçalara kesiniz ve kasedeki portakalların üzerine ekleyin.
Üzerlerine tuz ve karabiber ekleyin. Tarçın çubuğundan rendeleyin. Karanfilleri ve kuru defne yaprağını ilave edin. Zeytinyağını da ekleyin. Hızlıca karıştırın.
Güveç tabağının içine zeytin yağını dökün ve peçete yardımıyla dağıtın. Biraz da tuz serpin.
Portakallı balık karışımını güvece koyalım ve üzerine karabiber serpiştirin.
Güvecin üzerini aliminyüm folyo ile kapatın ve önceden 200 Derece ye ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kapalı biçimde pişirin. Son olarak üzerini açın ve 5 dakika da üzeri açık biçimde pişirin. (toplamda pişme süresi 15-20 dakika sürmeli)
Güveci fırından çıkartın ve üzerine bir limon parçasının suyundan gezdirerek servis edin.
4 Şubat Oktay Usta Portakallı Levrek Tarif


Oktay Usta'nın diğer tarifleri için...

Afiyet Olsun

Etiketler: Oktay Usta Levrek tarif, oktay usta portakallı levrek, 4 şubat oktay usta levrek tarif, portakallı levrek oktay usta

Post a Comment

Previous Post Next Post