4 Şubat Oktay Usta Fındıklı Çikolotalı 

Çörek Tarifi


Malzemeler;


  • 3 su bardağı un
  • yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı kadar toz şeker
  • su
Yapılışı; 

Hamurun yoğurma kabına süt ve maya alınır karıştırarak eritilir,
Oda ısısında yumuşamış margarin, pudra şekeri ve yumurta ilave edilerek karıştırılır,
Sıvı karışıma azca un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak pürüzsüz bir hamur hazırlanır,
Üzeri kapatılır ılık ortamda 45 dakika kadar mayalandırılır,
Mayalanan hamur 4 bezeye ayrılır,
Üzerine Çikolata sürülen hamurlar üst üste konur, dört kat oluyor
Hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulur (şekil verdikten sonra tepsiye almak zor olacak),
Çöreğimizin şeklini fırın tepsisinde veriyoruz,
Hamurun tam ortasına küçükce bir kase konur.
Ortaya gelmeyecek şekilde önce dörde kesilir,
Daha sonra sekiz eşit parçaya kesilecek,
Ve son hamur 16 parçaya kesilir,
Kesilen dilimler 3-4 defa kıvırarak burulur ve uç kısımların açılmaması için birleştirilir,
Çöreğin üstüne yumurta sarısı sürür 20 dakika kadar tepsi mayası yapılır,
Daha önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir.

Not: Çörek sıcakken yenmesini tavsiye ederim soğuduktan sonra içindeki çikolatadan dolayı biraz sertleşme oluyor. Çöreği tüketeceğiniz vakit mikrodalga fırında veya normal fırında birazcık ısıtırsanız fırından yeni çıkmış gibi çörek yumuşacık oluyor. Mayalı hamurlarda hamurun kıvamı ve mayalanma kısmı çok önemli. 

Afiyet olsun...





Post a Comment

Daha yeni Daha eski