Malzemeler:

1 su bardağı ölçüsünde simindirik ( Bulgur unu )
1 su bardağı ölçeğinde ince bulgur
4 parça kadar kuzu inciği
200 gram kadar kuzu kıyma
2 tane orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı ölçüsünde salça
1 yemek kaşığı kadar nar ekşisi
1 çay kaşığı ölçüsünde pul biber
1 kase dolusu nar

Nardanaşı Nurselin Mutfağı:

İnciklerimizi düdüklüde haşlıyoruz ve içerisine simindirik, tuz, ince bulgur katıp su ile ıslanmasını sağlıyoruz. Kıymayıda içine atıp birbiriyle karışana kadar karıştırıyoruz. Bu hazırladığımız harçtan ufak ufak köfteler yapıp elimizde yuvarlıyoruz. Kuru soğanlarımızı yemeklik olacak biçimde doğradıktan sonra yağda kavuruyoruz. Soğanların üzerine salça, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Tencerenin içerisine kuzu incikleri kavurulan karışımı ve et suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca içerisine köfteleri atın ve pişmesini bekleyin. Pişince nar ile süsleyin.


Post a Comment

Previous Post Next Post