Sıcak Bat Tarifi Nursel’in Mutfağı Amasya Mutfağı 25 Şubat 2015
Malzemeler:

  • 1 su bardağı ölçüsünde haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı kadar ince bulgur
  • 200 gram kadar asma yaprağı
  • 3 tane orta boy domayes
  • 4 tane sivribiber
  • Yarım demet kadar maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 1 tutam ölçüsünde reyhan
  • 1 su bardağı ölçüsünde ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı ölçeğinde domates salçası
  • 1 tane limon suyu
  • 3 su bardağı kadar ısınmış su

Sıcak Bat Yapılışı:

Bulguru sıcak suda ıslatarak işleme başlıyoruz ve boş durmayıp mercimeğimizi haşlayıp sonra süzüyoruz. Mercimeğin içine salça, domates, sivribiber ekleyip karıştırıyoruz. İncecik kıyılmış maydanozları, ceviz içini, kırmızı pul biberi, limon suyunu ve yeşil soğanı mercimek ile harmanlıyoruz. Bulgurunda suyunu süzüp mercimeğin içerisine ekleyelim ve yapraklarla servis edelim.


Etiketler:
Sıcak Bat tarifi nurselin mutfağı, 25 şubat nurselin mutfağı, Nursel’in Mutfağı, Bat tarifi nurselin mutfağı, nurselin mutfağı Amasya, nurselin mutfağı bat tarifi,

1 Comments

Post a Comment

Previous Post Next Post