Bakla Dolması Tarifi Nursel’in Mutfağı Amasya Mutfağı 25 Şubat 2015
Malzemeler:
  • 3 su bardağı ölçüsünde yarma
  • 1 su bardağı kadar kuru bakla içi
  • 2 tane orta boy soğan
  • Yarım kilogram kadar yaprak
  • 1 çorba kaşığı kadar domates salçası
  • 750 gram kadar kemikli et
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet kadar maydanoz
  • 2 çorba kaşığı ölçeğinde sıvıyağ
  • 2.5 su bardağı kadar ölçüsünde su
  • Tuz

Baklalı Dolma Yapılışı:

İlk olarak bakla ve buğdayı 1 gece önceden ıslatmanız lazım. Sonraki gün suyunu süzüp farklı kaplara alıp 10 dakika karıştırıyoruz. Soğan, maydanoz ve dereotunu incecik kıyıyoruz. Bakla ve buğrayın sularını süzüp kasenin içerisine koyup ve kasenin içerisine maydanoz, 1 adet soğan, salçanın yarısı, dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Hazırlanan içleri yaprakların içerisine koyup sarın. Tencerenin alt kısmına öncelikle kemikli eti sonrada yaprakları dizip tuz döküp ve 2 bardak su ekleyip orta ateşte pişirin. Dağılmaması için sarmaların üzerine porselen tabak koyabilirsiniz. Servis tabağına tencereyi ters çevirip sunuma hazır hale getirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.



Etiketler:
Baklalı Dolma tarifi nurselin mutfağı, Nursel’in Mutfağı, 25 şubat nurselin mutfağı, Baklalı Dolma tarifi nursel’in mutfağı, nurselin mutfağı Amasya, nurselin mutfağı bakla dolması tarifi,

Post a Comment

Previous Post Next Post