Malzemeler;
1 paket baklavalık yufka
200 gram tereyağ
1 kase pirinç yeşil fıstık
Kaymağı için
3 su bardağı süt
6 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
Yapılışı;
· Süt, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 çubuk vanilya ve irmiği tencereye ekleyiniz, orta ateşte karıştırarak koyu bir muhallebi pişiriniz.
· Ayrı bir tencerede tereyağını eritin (kızdırmadan, erimesi yeterli). Muhallebi tenceresini ateşten aldıktan sonra el blendırı ile düşük devirde muhallebiyi çırpmaya başlayınız, erittiğiniz tereyağdan 2 yemek kaşığı muhallebiye ekleyiniz ve çırpmaya devam edin.
· Muhallebiniz ılınmaya başlayınca kadar çırpınız. Muhallebi yufkayı parçalamayacak ısıya geldiğinde tatlıyı sarmaya başlayabilirsiniz.
· Yufkanın ilk katını tezgaha seriniz. Erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Bu şekilde tam 20 kat yufkayı üst üste koyunuz.
· Pişireceğiniz tepsinin genişliğine göre en az 4 parmak kadar kalınlığında şeritler halinde kesin. (Toplam 16 kare çıksın)
· Ardından üzerine önce muhallebiyi sonra blendırdan geçirdiğiniz cevizlerden serpip rulo yapınız. Rulolarınızı çok sıkı sarmayınız ve tepsiye diziniz.
· Bütün yufkalar bittiğinde kalan tereyağını yufka rulolarının üzerine gezdirip 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika kadar) pişirin.
· Tatlıları fırına verdiğiniz zaman bir yandan da tatlının üzerine dökmek için şerbet malzemesini, yani 3 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı kadar suyu bir tencerede ateşe koyunuz.
· Şerbet tatlı fırından çıktıktan sonra sıcak olarak üzerine dökünüz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediniz..
· Süt, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 çubuk vanilya ve irmiği tencereye ekleyiniz, orta ateşte karıştırarak koyu bir muhallebi pişiriniz.
· Ayrı bir tencerede tereyağını eritin (kızdırmadan, erimesi yeterli). Muhallebi tenceresini ateşten aldıktan sonra el blendırı ile düşük devirde muhallebiyi çırpmaya başlayınız, erittiğiniz tereyağdan 2 yemek kaşığı muhallebiye ekleyiniz ve çırpmaya devam edin.
· Muhallebiniz ılınmaya başlayınca kadar çırpınız. Muhallebi yufkayı parçalamayacak ısıya geldiğinde tatlıyı sarmaya başlayabilirsiniz.
· Yufkanın ilk katını tezgaha seriniz. Erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Bu şekilde tam 20 kat yufkayı üst üste koyunuz.
· Pişireceğiniz tepsinin genişliğine göre en az 4 parmak kadar kalınlığında şeritler halinde kesin. (Toplam 16 kare çıksın)
· Ardından üzerine önce muhallebiyi sonra blendırdan geçirdiğiniz cevizlerden serpip rulo yapınız. Rulolarınızı çok sıkı sarmayınız ve tepsiye diziniz.
· Bütün yufkalar bittiğinde kalan tereyağını yufka rulolarının üzerine gezdirip 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika kadar) pişirin.
· Tatlıları fırına verdiğiniz zaman bir yandan da tatlının üzerine dökmek için şerbet malzemesini, yani 3 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı kadar suyu bir tencerede ateşe koyunuz.
· Şerbet tatlı fırından çıktıktan sonra sıcak olarak üzerine dökünüz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediniz..
· Süt, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 çubuk vanilya ve irmiği tencereye ekleyiniz, orta ateşte karıştırarak koyu bir muhallebi pişiriniz.
· Ayrı bir tencerede tereyağını eritin (kızdırmadan, erimesi yeterli). Muhallebi tenceresini ateşten aldıktan sonra el blendırı ile düşük devirde muhallebiyi çırpmaya başlayınız, erittiğiniz tereyağdan 2 yemek kaşığı muhallebiye ekleyiniz ve çırpmaya devam edin.
· Muhallebiniz ılınmaya başlayınca kadar çırpınız. Muhallebi yufkayı parçalamayacak ısıya geldiğinde tatlıyı sarmaya başlayabilirsiniz.
· Yufkanın ilk katını tezgaha seriniz. Erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Bu şekilde tam 20 kat yufkayı üst üste koyunuz.
· Pişireceğiniz tepsinin genişliğine göre en az 4 parmak kadar kalınlığında şeritler halinde kesin. (Toplam 16 kare çıksın)
· Ardından üzerine önce muhallebiyi sonra blendırdan geçirdiğiniz cevizlerden serpip rulo yapınız. Rulolarınızı çok sıkı sarmayınız ve tepsiye diziniz.
· Bütün yufkalar bittiğinde kalan tereyağını yufka rulolarının üzerine gezdirip 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika kadar) pişirin.
· Tatlıları fırına verdiğiniz zaman bir yandan da tatlının üzerine dökmek için şerbet malzemesini, yani 3 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı kadar suyu bir tencerede ateşe koyunuz.
· Şerbet tatlı fırından çıktıktan sonra sıcak olarak üzerine dökünüz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediniz..
Oktay Usta Fesleğenli Simit poğaça 6 şubat 2015 tarifOktay Usta Kuzu Etli Renkli Pilav 6 şubat 2015 tarif
Etiketler: oktay usta şöbiyet, 6 şubat oktay usta şöbiyet tarif, oktay usta şöbiyet tarif, oktay suta rulo şöbiyet tarif 6 şubat
Post a Comment