Malzemeler:
- 150 Gr. kuzu eti
- 1 Paket arpa şehriye
- 2 Adet domates
- 2 Adet yeşil biber
- 1 Adet kuru soğan
- 2 Diş sarımsak
- 1 Çorba kaşığı kadar salça
- Ayçiçek yağı, tuz, su
Yapılışı:
ü Kuzu etlerini küçük küçük doğrayalım.
ü Tencereye bir miktar yağ koyalım. Etleri tencerenin içerisine alıp kavuralım. Sulanmamasına özen gösterelim.
ü Üzerine kuru soğan, sarımsak ilave ederek kavuralım.
ü Yeteri kadar domates, biber salçası ilave edelim.
ü Biraz çevirip sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakalım.
ü Etlerimiz pişince diğer tarafta arpa şehriyemizi yağ koyduğumuz tencereye alıp kavuralım.
ü Üzerine yeşil biber ilave ederek bir iki defa çevirdikten sonra domatesleri ilave edelim.
ü Üzerine pişen kuzu etlerini suyuyla birlikte ilave edelim.
ü Tuzunu ve suyunu ayarlayalım.
ü Dibinin tutmaması için ara ara karıştırmaya devam edelim.
ü Şehriye pilavı suyu çok çeker, bu nedenle suyunun ayarına dikkat edelim.
ü Pilavımız pişip 5 dakika demlendikten sonra servise hazırdır.
ü Yanında dere otlu cacık tavsiye ediyoruz...
Oktay Usta Renkli Salata 6 şubat 2015 tarif
Etiketler: oktay usta 6 şubat, oktay usta kuzu etli renkli pilav, oktay usta kuzu et, oktay usta renkli pilav et, oktay usta kuzu etli renkli pilav tarif
Post a Comment