Oktay Usta Kuzu Etli Renkli Pilav 6 Şubat 2015 tarif izlemek için aşağıdaki video kutucuğuna gidiniz...



Malzemeler:

  • 150 Gr. kuzu eti
  • 1 Paket arpa şehriye
  • 2 Adet domates
  • 2 Adet yeşil biber
  • 1 Adet kuru soğan
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Çorba kaşığı kadar salça
  • Ayçiçek yağı, tuz, su
Yapılışı:

ü  Kuzu etlerini küçük küçük doğrayalım.
ü  Tencereye bir miktar yağ koyalım. Etleri tencerenin içerisine alıp kavuralım. Sulanmamasına özen gösterelim.
ü  Üzerine kuru soğan, sarımsak ilave ederek kavuralım.
ü  Yeteri kadar domates, biber salçası ilave edelim.
ü  Biraz çevirip sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakalım.
ü  Etlerimiz pişince diğer tarafta arpa şehriyemizi yağ koyduğumuz tencereye alıp kavuralım.
ü  Üzerine yeşil biber ilave ederek bir iki defa çevirdikten sonra domatesleri ilave edelim.
ü  Üzerine pişen kuzu etlerini suyuyla birlikte ilave edelim.
ü  Tuzunu ve suyunu ayarlayalım.
ü  Dibinin tutmaması için ara ara karıştırmaya devam edelim.
ü  Şehriye pilavı suyu çok çeker, bu nedenle suyunun ayarına dikkat edelim.
ü  Pilavımız pişip 5 dakika demlendikten sonra servise hazırdır.
ü  Yanında dere otlu cacık tavsiye ediyoruz...

Oktay Usta Fesleğenli Simit poğaça 6 şubat 2015 tarif
Oktay Usta Renkli Salata 6 şubat 2015 tarif






Etiketler: oktay usta 6 şubat, oktay usta kuzu etli renkli pilav, oktay usta kuzu et, oktay usta renkli pilav et, oktay usta kuzu etli renkli pilav tarif

Post a Comment

Previous Post Next Post