2 Şubat 2015 Ispanaklı Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Oktay Usta İle Yeşil Elma 

Aşağıda Bulunan Ispanaklı Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Oktay Usta İle Yeşil Elma tarifini ve Oktay ustanın yaptığı diğer tüm yemek tariflerini bulabilirsiniz.
Ispanaklı Beşamel Soslu Tavuk Yapılışı
Soğanlar ince ince doğranıp, sıvı yağda pembeleşene kadar bekletilir. Kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk da tencereye konularak kavrulur. Kabukları soyulmuş küp şeklinde doğranmış domatesler tencereye eklenir. Kısa süre pişirildikten sonra ıspanak yaprakları tencereye ilave edilerek belirli bir süre karıştırılır. Damak tadınıza göre salça eklenir tuz oranı ayarlanır. Ocak kapatılır ve havuçlar temizlenerek yuvarlak  şekilde dilimlenir. Bir tencere de biraz diri kalacak şekilde haşlanır. Pişmiş olan ıspanaklı karışım bir fırına yayılır. Üzerine haşlanmış olan havuçlar dizilmeye başlanır. Farklı bir tencerede 1 yemek kaşığı margarin eritilir. 2 yemek kaşığı un eklenip, unun rengi hafif dönünceye kadar kavrulur. 2,5 su bardağı süt eklenip hızlıca karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tuzu ayarlanır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp havuçların üzerini örtecek şekilde tepsiye yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Ispanaklı Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Malzemeler ;
•    1 kg ıspanağın yaprak kısımları 
•    350-400 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs 
•    2 adet kuru soğan 
•    2 adet havuç 
•    1 adet domates
•     İsteğe göre 1 tatlı kaşığı domates salçası 
•    Sıvıyağ 
•    TuzIspanaklı Beşamel Soslu Tavuk Beşamel Sos İçin ;
•    1 yemek kaşığı margarin 
•    2 yemek kaşığı un 
•    2, 5 su bardağı süt 

Üzerine 

•    Rendelenmiş kaşar peyniri 

Daha yeni Daha eski