3 Şubat Oktay Usta Kuzu Etli Fasulyeli Güveç Tarifi
Malzemeler;
• 1,5 kg kadar taze fasulye
• 1 su bardağı kadar sıcak su
• 750 gram kuzu kuşbaşı et
• 1 çay bardağı kadar sıvıyağ
• 1 adet büyük boy soğan
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 büyük boy domatess
• 1 yemek kaşığı kadar acılı biber salçası
• Patates 5 adet
Üzeri İçin
• 1 çay bardağı tam doldurcak şekilde rendelenmiş havuç
1. Fasulyeleri temizleyip ardından doğrayın.
2. Doğradığınız fasulyeleri bir miktar tuzla ovalayınız.
3. Sıvıyağ güvece koyun ve kızdığında kuşbaşı etleri içine dahil edin.
4. Etler iyice piştiğinde domates ve biber salçasını ekleyin ve 2,5 dakika kavurun.
5. Soğanları soyup piyazlık doğrayınız.
6. Patateslerin kabuklarını soyun ve büyükce doğrayın.
7. Domateslerin kabuklarını soyup, küçükce doğrayın.
8. Soğan, patates ve fasulyeleri ete ilave ediniz.
9. En üste doğranmış domatesleri ilave ederek tuzu ekleyiniz.
10. Kaynayıncaya kadar orta ısılı ateşte pişsin kaynadıktan sonra 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam ediniz.
11. Piştikten sonra ocaktan alın ve servis ediniz.
Afiyet olsun
Etiketler:
Yorum Gönder