Malzemeler;
- 1 kereviz
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 pırasa
- 1 soğan
- 1 parça zencefil
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- zeytinyağı
- 1 su bardağı et suyu
- tuz
- su
üzeri için
kereviz yaprağı
Yapılışı;
Havucu, patatesi, kerevizi soyup ve küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tenceremize zeytinyağı döküyoruz. Havucu ve minik doğranmış olan sarımsakları koyup kavuruyoruz. Ardından patatesi koyup karıştıralım. Sonra da kerevizi de koyuyoruz, kavurmaya devam ediyoruz.
Pırasayı incecik doğruyoruz ve ilave ediyoruz. İyice kavurduktan sonra sıcak suyu dahil edelim. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim. Sebzeler pişer iken, küçük bir tencerede tereyağını ve unu koyarak kavuruyoruz. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk sütü de döküyoruz ve çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz, topaklanmasını engelleyelim.
Soğuk et suyunu da dökelim ve karıştıralım. Kıvamı koyulaşınca soğuk su ile kıvamını açıyoruz. Karıştırıyoruz ve çorba tenceresine aktardıktan sonra kıvamı koyu olursa sıcak su ile kıvamını açıyoruz. Son adım olarak da doğranmış brokoliyi katıyoruz ve tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Yorum Gönder