Malzemeler:

1.5 kilogram kadar koyun etinden kuşbaşı
1.5 kilogram kadar patlıcan
1 kilogram kadar domates
2 çorba kaşığı ölçüsünde sumak
1 su bardağı ölçüsünde su
Pul biber
Tuz

Meftune Nurselin Mutfağı :

Etlerimizi yıkama işlemi ile yemeğimize başlıyoruz. Yıkanan etleri tuz ile ovduktan sonra etlerimizi tencerenin tabanına yayıyoruz. Üzerine sumak ve suyu katıp 10 dakika kadar bekliyoruz. Bir tülbent yardımı ile etleri süzün. Bitirdikten sonra patlıcanları alacalı soyup ufak ufak parçalar haline getirin. Domatesleride küp küp doğradıktan sonra bunları tencereye yerleştirin. İçerisine sumaklı suyu ve pul biber tuzu ilave edip pişmeye bırakın.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski