Pandispanya için malzemeler:

3 tane yumurta
1 su bardağı ölçüsünde şeker
1 çay bardağı ölçüsünde süt
1 çay bardağı ölçeğinde yoğurt
1 çay bardağı ölçüsünde sıvıyağ
2 su bardağı ölçüsünde un
1 paket kadar kabartma tozu
1 çay kaşığı kadar vanilya

Kreması ve içi için malzemeler:

3 su bardağı ölçüsünde süt
3 yemek kaşığı ölçüsünde un
1 yemek kaşığı ölçeğinde nişasta
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı kadar şeker
1 tatlı kaşığı ölçüsünde vanilya
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
Çilek
Muz

Üzeri için malzemeler:

Pudra Şekeri

Alman Pastası Nurselin Mutfağı:

Öncelikle krema malzemelerinin tümünü bir kabın içerisine koyarak bolca çırpıyoruz ve buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Pandispanya için de tüm malzemeleri sırasıyla bir kabın içerisine koyup çokca çırpıyoruz. Pandispanya karışımını tepsiye döktükten sonra 170 derece önceden ısınmış fırında 45 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra ise ortadan bıçak ile 2 ye ayırıyoruz ve arasına krema sürüp çilek ve muzla süslüyoruz. Üzerine diğer parçayı kapatıp pudra şekerini her yerine serpiştiriyoruz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski