Sulu Yağlı Köfte Tarifi Nursel’in Mutfağı Kahramanmaraş Mutfağı 6 Şubat 2015

Malzemeler:

100 gram kadar yağsız kuzu kıyma
1 çay kaşığı kadar karabiber
1 çorba kaşığı kadar bulgur
1 tane yumurta
2 su bardağı kadar kemiğin suyu
1 tatlı kaşığı kadar tereyağı
1 çay kaşığı kadar kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kadar nane
1 tatlı kaşığı ölçüsünde kıyılmış maydanoz
Bir tutam tuz

SULU YAĞLI KÖFTE YAPILIŞI:

Kıymayı, tuzu, karabiberi, bulguru ve yumurtayı karıştırarak yoğuruyoruz. Karışım hamur kıvamına gelene kadar bu işleme devam ediyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Bunları elimizle uzatıyoruz. Kemik suyunun içerisine salçada ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Köfteleri de teker teker tencereye atıp kırmızı biber ve naneyi de içine ekleyip pişiriyoruz. Yemeğimiz piştikten sonra servise hazırdır. Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.


Etiketler:
6 şubat nurselin mutfağı, nurselin mutfağı Show tv, nurselin mutfağı saat kaçta, nurselin mutfağında neler var, nurselin mutfağı yemek tarifleri, nurselin mutfağı bugün nerede, nurselin mutfağı Kahramanmaraş, Kahramanmaraş mutfağı yemek tarifleri, nurselin mutfağı Kahramanmaraş, Sulu Yağlı Köfte nurselin mutfağı, Sulu Yağlı Köfte tarifi, Sulu Yağlı Köfte nasıl yapılır, Sulu Yağlı Köfte malzemeleri,

Post a Comment

Previous Post Next Post