Maraş Kıvrımı Tarifi Nursel’in Mutfağı Kahramanmaraş Mutfağı 6 Şubat 2015

Malzemeler:

500 Gram kadar yağ
1 kase kadar fıstık içi
1 tane yumurta
Alabildiği kadar un
2 Su bardağı kadar toz şeker
3 damla kadar limon suyu
2 su bardağı kadar ceviz
1 su bardağı kadar süt
2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
1 tutam tuz
Yarım kilogram ölçüsünde nişasta
2 Su bardağı kadar su

Maraş Kıvrımı Yapılışı:

Bir kaba süt, tuz, yumurta, ve sıvıyağ eklenerek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamur halde aldığı kadar un eklenip yoğurulur. Hamuru dinlenmeye alıyoruz ve üzerine ıslak bir bez kapatıyoruz. Bu arada ise cevizlerimizi robottan geçirip hazır halde  bekletiyoruz. Dinlenen hamuru 7 parçaya bölüp unlu zeminde açıyoruz. Katı yağımız tavada eritilir. Açtığımız yufkaları ise 3 parçaya bölüp iki yanından tutup ortada birleştirip ortasına katıyağımızı koyuyoruz. Cevizleri de yufkanın ortasına ekliyoruz. Sonra yufkamızı fazla sıkı olmayacak şekilde yuvarlıyoruz. Oklava gibi olan hamurumuzu kıvırarak gül deseni de verebilirsiniz tercihinize kalmış. 180 derece fırında pişirerek servise hazır hale getiriyoruz. Üzerine de fıstıkları ilave ediyoruz ve sunuyoruz.





Etiketler:
6 şubat nurselin mutfağı, nurselin mutfağı Show tv, nurselin mutfağı saat kaçta, nurselin mutfağında neler var, nurselin mutfağı yemek tarifleri, nurselin mutfağı bugün nerede, nurselin mutfağı Kahramanmaraş, Kahramanmaraş mutfağı yemek tarifleri, nurselin mutfağı Kahramanmaraş, Maraş Kıvrımı nurselin mutfağı, Maraş Kıvrımı tarifi, Maraş Kıvrımı nasıl yapılır, Maraş Kıvrımı malzemeleri, Maraş Kıvrımı,

Post a Comment

Previous Post Next Post