Malzemeler;
- - 250 gram kadar un
- - 1 çorba kaşığı kadar soda
- - 1 paket kabartma tozu
- - 100 gr süt
- - Yarım su bardağı kadar yoğurt
- - 30 gram tereyağ
- - 200 gram kadar kakaolu fındık ezmesi
Yapılışı;
- Kabartma tozu ve soda kabartırız
- Hamur yoğrulduktan sonra dinlendirilir
- Dinlenen hamur bezelere ayrılıp unun yardımı ile açılır
- Tabak yardımıyla açılan hamur yuvarlak kesilir
- Yağlı kağıt ile serili tepsiye hamur koyulur
- Üzerine çikolata kreması sürülüp 3 kat bu şekilde yapılır
- Ortasına bardak koyulup kenarları kesilip ve katlanır
- En üstüne yumurta akı sürülür
- Tüm hamur bitirilince 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirilir
Yorum Gönder