TÜRK DİZİLERİNİN EN BAŞARILI KADIN OYUNCULARI

Son yıllarda dünyayı saran Türk dizi fırtınasının önde gelen isimlerini araştırdık .4 kıtada 35 farklı ülkeden bulunan reyting sonuçları ve resmi açıklamaları derlediğimiz araştırma 2010 Ağustos-2015 Ağustos dönemini kapsıyor.Buna göre halkın reyting tercihine göre en popüler 10 kadın oyuncu şöyle:
10-Hatice Şendil: Kurtlar Vadisi Pusu ile başladığı süreçte ara vermeden Karadağlar,Dila Hanım ve Kaderimin Yazıldığı Gün dizilerinde yer alan güzel oyuncu her dizisiyle çıtayı biraz daha yükseltmeyi başardı.
9-Vahide Perçin: Adını Feriha Koydum ile yurtdışında büyük kitlelere ulaşan tecrübeli oyuncu Muhteşem Yüzyıl ile şöhretini pekiştirdi. Oyuncunun diğer dizilerinden Annem, Balkan ülkelerinde; Merhaba Hayat, Ortadoğu ülkelerinde hatrı sayılır kitlelere ulaştı.
8-Songül Öden: Final bölümünü sadece Ortadoğu’da 85 milyon izleyicinin izlediği Gümüş dizisinin ardından Umutsuz Ev Kadınları başarısını sürdürdü. Dizi Ortadoğu’ya orjinalinin 10 katı fiyattan satıldı.
7-Deniz Çakır: Yaprak Dökümü’ndeki Ferhunde karakteriyle hafızalara kazınan Deniz Çakır daha sonra İffet ve Muhteşem Yüzyıl dizilerinde yer aldı. İffet dizisinin yurtdışı satışları hala devam etmekte ve birçok ülkede ilgiyle izlenmekte.
6-Hazal Kaya: Aşk-ı Memnu’da canlandırdığı Nihal karakteriyle birçok ülkede tanınan Hazal Kaya asıl çıkışını Adını Feriha Koydum dizisiyle gerçekleştirdi. Hazal Kaya’nın bu sefer ana karakter olduğu Adını Feriha Koydum dizisi birçok ülkede reyting rekorları kırdı. 13 bölüm süren A.Ş.K dizisi de iyi reyting alan başka bir dizi oldu.
5-Nebahat Çehre: Firdevs Hanım replikleriyle Türkiye’de olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde de fenomen haline gelen Nebahat Çehre, Valide Sultan rolüyle çıtayı düşürmeden devam etti. Oyuncunun yer aldığı A.Ş.K dizisi Türkiye’deki reytinglerine nazaran iyi sonuçlar elde ederken; son olarak rol aldığı Kara Para Aşk dizisinin birçok ülkedeki tanıtımlarıında Saygın Soysal, Erkan Can gibi diziye damgasını vuran isimlerin yerine Nebahat Çehre ön plana çıkarıldı.
4-Cansu Dere: Listede adını belki de en az duyduğumuz ama başarısı büyük isimlerden Cansu Dere. Ezel dizisinin büyük başarısından sonra 2013 yılında bu defa Sıla dizisi patladı; Balkanlar başarısıyla diğer Türk dizilerini yayından kaldırtan Sıla; MBC kanalında da en çok izlenen 3 dizi arasına girdi. İki dizisi de şu sıralar Güney Amerika’da ilgiyle izlenen Cansu Dere yeni dizisi başarılı olursa zirvenin en güçlü adaylarından biri olacak gibi.
3-Bergüzar Korel: 70’den fazla ülkeye satılan Binbir Gece dizisiyle 5 kıtada ünlü hale geldi Bergüzar Korel. Dizi birçok ülkede Şehrazat adıyla yayınlandığı için oyuncu bu isimle anılıyor. Başarısının yanı sıra duruşu ve aile hayatı da oyuncuyu ön plana çıkarıyor. Oyuncunun son olarak yer aldığı Karadayı dizisi Binbir Gece etkisi yaratmasa da son birkaç yılda yurtdışına satılan diziler arasında iyi bir konumda.
2-Meryem Uzerli: Tek diziyle zirveyi zorlayan Meryem Uzerli’nin en büyük şansı kimi kaynaklara göre 350 kimi kaynaklara göre 400 milyon izleyiciye ulaşan Muhteşem Yüzyıl’ın amiral gemisi olması. Oyuncu dizinin başarısından da en fazla faydalanan isim; ard arda 2 yıl HollywoodBuzz tarafından en güzel 30 kadın arasına seçilen Uzerli, Avrupa’nın en büyük gazetesi Bild’e de konu olurken; Cannes’da adına parti verilen ilk Türk oyuncu oldu.
1-Beren Saat: Listenin şu sıralar tartışmasız 1 numarası ise Beren Saat. Aşk-ı Memnu ile yakaladığı fırtınayı Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisiyle sürdüren Saat, Ortadoğu ülkelerinde reytingte 1 numaradan hiç inmedi. Fatmagül karakteriyle birçok ülkede kadınlara ilham veren Beren Saat’in başrolünde yer aldığı Hatırla Sevgili de Ortadoğu’da ve birkaç ülkede daha başarılı sonuçlar aldı. İntikam ve Aşka Sürgün dizileri ise diğer dizilere oranla geride kaldılar. 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski