Malzemeler:

1 kilogram kadar dana eti
2 su bardağı ölçüsünde un
Yarım paket yaş maya
2 çay kaşığı kadar şeker
2 çay kaşığı ölçüsünde tuz
4 tane soğan
1 demet kadar maydanoz
1 demet kadar dereotu
1 tane turp
1 yemek kaşığı ölçüsünde sumak

Tantuni nurselin mutfağı yapımı:

Minicik doğranmış etlerimizi haşlıyoruz. Lavaşların hamurunu hazırlamak için ise unun içerisine yaş maya katıp ılık su ilavesi ile karıştırın. Ardından şeker ve tuz eklenip toparlayıp dinlenmeye bırakın. Salatası için malzemeleride küçük küçük doğrayın. Etleri yağ dökmeden tavada pişiriyoruz ve lavaşların ortasına döküyoruz. Salatalarıda bunların üzerlerine döktükten sonra rulo halinde sarıyoruz.



Post a Comment

Previous Post Next Post