Hamuru için malzemeler:

1 su bardağı ölçüsünde süt
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
2 tane yumurta ( sarısı üzerine beyaz kısmı içine katılacak )
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
1 çorba kaşığı ölçeğinde toz şeker
Alabildiğince un

Arası için malzemeler:

2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı

İçi için malzemeler:

Kararınca beyaz peynir
Karabiber
Maydanoz
Pul biber

Bulanması için malzemeler:

Önceden kavurulmuş susam

Rulo Katmer Poğaça Yapılışı Nurselin Mutfağı:

Boş bir kabın içerisine şeker, maya ve ılıtılmış süt eklenip 5 dakika kadar bekliyoruz. Bir yandan da zaman kaybetmeden tereyağı ile iç malzeme hazırlamaya başlayalım. Kabın içerisine kalan hamur için malzemeleride ekleyip yoğuruyoruz. Hamurdan 6 tane parça kopartıp 1 tanesini dikdörtgen biçiminde açıyoruz ve üzerini yağladıktan sonra diğer hamuru koyuyoruz. En üstteki hamurun üzerine iç malzemeleri ekledikten sonra rulo biçiminde sarıp 2 parmağın kalınlığı ölçüsünde kesiyoruz.Kenarlarını yumurta sarısına batırdıktan sonra susama buluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepside 30 dakika 180 derecede pişiriyoruz.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski