Malzemeler:

1 tane orta boy beyaz lahana
20 tane kestane
2 su bardağı ölüsünde pirinç
2 tane kuru soğan ( Orta büyüklükte )
1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
2 tatlı kaşığı kadar nane
1 çay kaşığı ölçüsünde kimyon
1 çay kaşığı ölçeğinde karabiber

Kelem Dolma Yapılışı Nurselin Mutfağı:

Kestanelerimizi çizip fırında kavuruyoruz. Soğanları yemeklik olacak biçimde doğradıktan sonra zeytinyağı ile kavuruyoruz. Renk değiştirmeye başladığında domates salçası ve yıkanmış pirinç eklenir. Üzerine baharat olarak nane, karabiber, kimyon serpiştirilir. Su ekleyip bu suyu çekmesini bekleyin. Bir tencereye su doldurup 3 kaşık ölçüsünde tuz ekliyoruz ve lahana yapraklarını 2 ye bölüp haşlamaya atıyoruz. Kestaneleride bu suyun içerisine atarsanız kabuklarından ayırılması kolaylaşacaktır. Hazırladığımız karışımı yaprakların arasına doldurduktan sonra dolma biçiminde sarın. Lahanaları tencereye koyup kendilerini geçmeyecek kadar su ilave edip pişmeye bırakın.


Post a Comment

Previous Post Next Post