Malzemeler:

3 tane orta büyüklükte yumurta
Yarım su bardağı ölçüsünde şeker
Yarım su bardağı ölçeğinde sıvıyağ
1 su bardağı ölçüsünde galeta unu
1 su bardağı ölçüsünde ceviz içi
1 su bardağı ölçüsünde hindistan cevizi
1 paket kadar kabartma tozu

Kreması için malzemeler:

1 litre ölçüsünde süt
1 su bardağı ölçeğinde nişasta
Yarım su bardağı ölçüsünde şeker
1 paket kadar vanilya
1 paket kadar krem şanti

Şerbeti için malzemeler:

2 su bardağı ölçüsünde su
1.5 su bardağı ölçeğinde şeker
1 paket kadar vanilya

Kıbrıs Tatlısı Yapılışı Nurselin Mutfağı:

Şerbeti hazırlayıp soğuması için bir kenara alıyoruz. Boş bir tencereye su koyup kaynamasını bekliyoruz ve kaynadıktan sonra ise ocağın altını kısıyoruz ve bi 10 dakika daha kısık ateşte kaynamasını bekliyoruz. Şerbetimiz hazırlandığında içerisine vanilya ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Kekini hazırlamaya koyulurken yumurta ve şekeri bir kabın içerisinde çırpıyoruz. Kalan tüm malzemeleride içerisine dökün, çırpın ve yağlı fırın tepsisine döküp 160 derece ısınmış fırında yarım saat kadar pişirin. Piştikten sonra hemen soğuk şerbetimizi dökün ve üzerini kremşanti ile süsleyin.



Post a Comment

Previous Post Next Post