Malzemeler:
500 gram kadar pirinç
300 gram kadar yağ bulunmayan et
1 baş kuru soğan
500 gram kadar parça et
1 su bardağı ölçüsünde nohut
3 su bardağı ölçüsünde süzülmüş yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı ölçüsünde un
Kararınca su, yağ, nane, karabiber, tuz

Yuvarlama Yapılışı Nurselin Mutfağı:
Yemeğimize başlarken öncelikle pirinçleri yıkayıp süzme işlemi ile başlayıp soğanları incecik doğrayarak devam ediyoruz. Pirinç, et, karabiber ve tuz bir kabın içerisinde karıştırılır ve kıyma makinesinden geçirilir. Köfteleri elde yuvarlanacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz ve dinlenmeye alıyoruz. Dinlendikten sonra hamurdan biraz kopartıp 15 cm uzunluğunda yuvarlıyoruz ve sonra onu küçük parçalara ayırıyoruz. Avuç içimizde top haline getiriyoruz. Hepsini böyle yaptıktan sonra bir tencerenin içini su ile doldurup ocağın altını yakıyoruz. Tencerenin ağzına süzgeç koyarak köfteleri bunun içerisine koyuyoruz ve hafifçe haşlıyoruz. Bir yandan ise boş durmayıp nohut ve eti pişiriyoruz. Köftelerde haşlanınca etin olduğu düdüklüye ekliyoruz. Yemeğin yoğurdunu hazırlamak için ise yumurta ve yoğurdu bir kapta karıştırıyoruz ve yemeği bu yoğurdun içerisine döküp karıştırıyoruz.  
Nurselin Mutfağı Yuvarlama tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.




Post a Comment

Daha yeni Daha eski