UYKUSUZLUK PROBLEMLERİNE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

   Uyku hayatımızın vazgeçilmez parçası. Hemen hemen herkes hayatının bir döneminde uyku problemi yaşıyor. Sizinde uyku probleminiz varsa uykusuzluğun çözümü için size yardımcı olabilecek birkaç öneri sunduk.

Uyku hem psikolojik hem de fizyolojik olarak ihtiyacınız. Ancak uyku düzeniniz bozulduysa; uyuyabilmek sizin için kâbusa dönmüş demektir. Uyku sorununuzu çözmeden önce bu problemin neyden kaynaklandığını bilmeniz gerekiyor.

 

   Uykusuzluk nasıl giderilir bunu öğrenebilmek için uykudan 1-2 saat kadar önce aldığımız besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü almış olduğumuz bu besinler uykumuzun gelmesini sağlıyor. Seratonin ve melatonin hormonlarının salgılanarak, güzel bir uykuya dalmanıza destek olan gıdalar; yoğurt, muz, papatya çayı, ılık süt, bal, patates, yulaf unu, badem, keten tohumu, hindi. Uykusuzluk nasıl atlatılır bunun bir diğer çözüm yolu da yatakta kitap okuyarak uykunun gelmesini sağlamaktır. Bu sayede gözler kendiliğinden kapanır ve zihin bir şey düşünmeden uykuya dalar. Sıkıntılı günlerde kitap okuyarak uykuya dalmak zihni sakin tutmanın en iyi yoludur. Bir başka önerisi ise yatmadan önce ılık bir duş almaktır. Duşun ardından 15 dakika sonra uykunuz mutlaka gelir. Ya da yattığınızda zorlanmadan, rahat bir uyku çekersiniz. Bir diğer yolsa uykuya klasik müzik dinleyerek dalmaktır. Dinlendiren yapıya sahip olan bu müzik türünü dinlerken gözleriniz yavaşça kapanmaya başladığında her şey bir film gibi dönmeye başlar zihninizde ve uyursunuz nihayetinde. 








Post a Comment

Daha yeni Daha eski