Badem Ezmesi Tarifi Ver Fırına 11 Mart 2015
Malzemeler:
250 gram kadar çiğ badem
Şerbeti İçin Malzemeler:
100 gram ölçüsünde toz çeker
4 çorba kaşığı su
3 damla kadar limon suyu
Badem Ezmesi Yapılışı Ver Fırına:
Bademleri kabuğundan arındırmak için sıcak bir suyun içerisinde 10 dakika beklemeye alın. Bademlerin kabuklarını soyup suyunu çektiğine emin olduğunuzda şerbeti için suyun içerisine şekeri boşaltıp limon suyunu da damlattıktan sonra koyulaşana kadar bekleyin. Bademleri bir kabın içerisinde iyice ezin. Badem ezmesinin içerisine soğuyan şerbeti yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Badem Ezmesi Tarifi Ver Fırına hazırdır.
Etiketler:
Badem Ezmesi tarifi, Badem Ezmesi tarifi ver fırına, ver fırına 11 Mart, 11 Mart ver fırına, ver fırınada bugün, arda türkmen, burcu esmersoy,
Yorum Gönder