Soğanlama Tarifi Nursel’in Mutfağı Nevşehir Mutfağı 24 Şubat 2015
Malzemeler:


  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım demet kadar maydanoz
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde kırmızı toz biber
  • 1 tutam kadar kimyon
  • 1 tutam ölçüsünde karabiber
  • Tereyağı
  • Alabildiği kadar un

Soğanlama Yapılışı:

Öncelikle hamurunu hazırlamakla başlıyoruz. Bir yoğurma kabının içerisine 2 çay kaşığı kadar tuz ilave edip yavaş yavaş su ekleyip kulak memesi kıvamı yakalanması hedeflenir. Hamur yoğurulduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz. 2 tane soğanı piyaz olacak şekilde doğruyoruz ve zeytinyağının içerisinde kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra ocaktan alınıp içerisine maydanoz, toz biber, kimyon, karabiber ekleyip karıştırılır. Hamurları açıp arasına hazırladığımız içi ekleyip kenarlarından bastırarak kapatıyoruz ve yağ olmayan tavada pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürüp servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN.

Etiketler:

Post a Comment

Previous Post Next Post