Meyveli Tart Tarifi Nursel’in Mutfağı Nevşehir Mutfağı 24 Şubat 2015
Malzemeler:

  • 2 su bardağı ölçüsünde un
  • Yarım su bardağı ölçeğinde pudra şekeri
  • Çeyrek çay bardağı kadar tuz
  • 125 gram kadar tereyağı
  • 1 tane yumurtanın sarı kısmı

Kreması İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı ölçüsünde süt
  • 1 yumurtanın sarı kısmı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı kadar mısır nişastası
  • 2 paket kadar vanilya
  • 1.5 çorba kaşığı kadar tereyağı

Üzeri İçin Malzemeler:

  • Çilek
  • Muz
  • Kivi

Meyveli Tart YAPILIŞI:

Öncelikle karıştırma kabımızın içerisine un, tereyağı, pudra şekeri ve tuzu katıp iyice yoğuruyoruz ve üzerine yumurta kırıp yoğurmaya devam ediyoruz. Bir kalıp alıp bastıra bastıra hamuru yerleştirelim. 1 saat buzdolabından beklettikten sonra önceden ısınmış 175 derecelik fırında üzeri pişene kadar pişirelim. Tart bir yanda pişerken kremasını hazırlamak için vanilya ve tereyağı dışında tüm malzemeleri soğukken çırpıyoruz. Kısık ateşte topaklık kalmayacak kadar pişirelim. Pişince içerisine tereyağı da koyup mikser ile çırpalım. Krema soğuyunca içerisine vanilya ekleyip tart hamurunun ortasına yayalım. Üzerine de dilimlediğiniz meyveleri koyun servise hazırdır.


AFİYET OLSUN.

Etiketler:

Post a Comment

Previous Post Next Post