Kolay Turşu Tarifi Nursel’in Mutfağı Malatya Mutfağı 2 Şubat 2015
1 Kavanoz İçin Malzemeler:
Kornişon şeklinde salatalık
1 kahve fincanı kadar sirke
1 yemek kaşığı kadar iri tuz
1 tatlı kaşığı kadar toz şeker
3 diş sarımsak
Kaynatılmış su
Kolay Turşu Yapılışı:
Salatalıkları güzelce yıkayıp kavanozumuzun içerisine diziyoruz. İçerisine sarımsak, sirke, tuz ve toz şekeri ekliyoruz. Kavanozu ağzına kadar kaynamış su ile doldurup kapağı hava almayacak şekilde çok sıkıca kapatıyoruz. Kavanozu tersine çevirip 1 gece böyle beklemesini sağlıyoruz. 2 hafta kadar kavanozu serin bir yerde muhafaza ederek servise hazır hale getiriyoruz.
AFİYET OLSUN.
Etiketler: