DİYET NİÇİN ÖNEMLİDİR?

Globalleşen dünya ile sistemler de insanlar da zamanla değişmekte ve gelişmektedir. Bu değişimden en büyük payı insanlar almaktadır. Öncelikle tıp dünyasında en uzun yaşayan insan modeli zamanla farklılık göstermektedir. İnsanların uzun yaşamalarındaki en belirleyici faktör; düzenli, sağlıklı ve dengeli beslenmeleridir. İş yoğunluğu, günlük stres ve acelecilik bir araya geldiğinde insanların bu tip beslenme olağanı azalmaktadır. 



Bu da doğal olarak aşırı kilo almaya ve vücutta yağlanmaya sebep olmaktadır. Vakit bulamadığından spor yapamamaktan yakınan insanlar, düzenli bir şekilde de beslenemediklerinde ciddi sağlık problemleri yaşamaktadır.

Kilolarından en çok yakınan kadınları ele alacak olursak; günlük hayatlarını ve iç huzurlarını sıkıntılı bir hale sokan kilolarından elbette kurtulmak isterler. Bu sebeple çeşitli ilaçlara, çeşitli formüllere başvururlar. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, yapılacak olan diyetin bir uzman kontrolüyle uygulanmasıdır. Çünkü sağlıksal bir problemi hallederken başka bir sağlık problemine sebep olmamak gerekir. 


Günümüzde beslenme ve diyet uzmanları bu konuda hem hastanelerde hem de bazı televizyon kuruluşlarında halkı bilgilendirmektedir. Uzman kontrolüyle yapılan bir diyette sağlık açısından oluşabilecek problemler de engellenebilir. Televizyon kuruluşlarına katılan bir uzman diyetisyen, günlük hayatta küçük çaplı hareketlerle değişime başlanabileceğini söylemiştir. Örneğin C vitamini açısından da bol besin değeri olan greyfurt suyunun gün içerisinde yemeklerden yarım saat önce bir bardak olarak tüketilmesi diyetin yanında yağ yakımına yardımcı besin haline getirir. Sağlıklı bir hayat sürebilmek için diyetin ve düzenli kilo vermenin yanı sıra mutlaka spora başlamanız tavsiye olunur.


Daha yeni Daha eski