Oktay Usta 29 aralık 2014 tarihinde yine stv ekranlarında bizlerle beraber olacak. peki 29.12.2014 tarihinde Oktay Usta ile Yeşil Elma Programının konukları kim olacak, Hangi yemekleri yapacak Oktay Usta.

Sorularınızın cevabı için 29 Aralık 2014 tarihli Oktay usta ile Yeşil Elma videsunu yayına hazırlıyoruz. Video hazırlanır hazırlanmaz Oktay Usta ile Yeşil elma 'nın 29 aralık 2014 tarihli videosunu izleyebilirsiniz.


Bir ipucu verelim 29 aralık 2014 pazartesi günü Oktay Usta ile Yeşil Elma programında Elmalı kurabiye, minik pidecikler, Patatesli havuç çorbası  tarifi verilecek.


Minik Pidecikler Minik Pidecikler Tarif Tarihi: 29.12.2014 


MALZEME LİSTESİ:

  •  3 su bardağı un
  •  yarım paket yaş maya 
  • 2 çorba kaşığı yoğurt 
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • tuz 
  • su 

İÇ HARCI İÇİN: 

  • 1 kase lor peyniri 
  • 1 kase kaşar peyniri 
  • 1 kase beyaz peynir 
  • 1 tutam maydanoz 
 HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yoğurdu ve zeytinyağını döküyoruz. Biraz da ılık su koyuyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Karıştırma kabına lor peynirini ve ufalanmış beyaz peyniri koyuyoruz. Kaşar peynirini de rendeleyip ilave ediyoruz. Maydanozu da doğrayıp hepsini bir karıştırıyoruz. Hamurdan bezeler koparıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz ve merdaneyle ufak hamurlar açıyoruz. Hamurların ortasına iç harçtan koyuyoruz ve minik kayık şeklinde pideler yapıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine minik pideleri yanyana desen oluşturacak şekilde diziyoruz. Tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişen pidelerin üzerine zeytinyağı sürerek servis ediyoruz.


Havuçlu Patates Çorbası Havuçlu Patates Çorbası Tarif Tarihi: 29.12.2014 


MALZEME LİSTESİ: 

  • 2 patates
  • 1 havuç 
  • 1 kase yoğurt 
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 1 soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • yarım limon 
  • zeytinyağı
  •  tuz 
  • su 


ÜZERİ İÇİN:

  • tereyağı
  • taze soğan 
HAZIRLANIŞI: Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz. Soğanı soteliyoruz. Havucu, patatesleri rendeliyoruz. Önce havucu tencereye ekliyoruz, soğanla beraber kavuruyoruz. Biraz sonra patatesi koyuyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz, kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Ara sıra suyunu kontrol edip gerekirse sıcak su ekliyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu karıştırma kasesine koyuyoruz. Unu ve limon suyunu ekliyoruz. Biraz soğuk suyla kıvamını açıyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Bir yandan sıcak su eklerken bir yandan da hızlıca çırpma teliyle karıştırıyoruz. Çorba tenceresine terbiyeyi yavaş yavaş dökerken bir yandan da karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kıvamı koyu olursa sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Çorbamızı pişmeye bırakıyoruz. Tereyağını bir tavada tereyağını eritiyoruz. Sarımsağı ve taze soğanı doğruyoruz. Tereyağı eriyince önce sarımsağı koyup karıştırıyoruz, sonra taze soğanı koyup soteliyoruz. Taze soğan yumuşayınca hemen ocaktan alıyoruz. Pişen çorbanın üzerine döküyoruz ve servis ediyoruz.

Post a Comment

Previous Post Next Post