MALZEMELER

HAMURU İÇİN

- 5 su bardağı un.
- 1 çay kaşığı tuz.

İÇ HARCI İÇİN.

- 2 su bardağı fındık.
- 3 yemek kaşığı toz şeker.
- 3 yemek kaşığı tereyağ.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.

ŞERBETİ İÇİN.

- 3 su bardağı toz şeker.
- 3 bardak su.

- Un, tuz ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 15 dakika dinlendirilir.
- Fındık rondodan çekilir. Toz şeker ile iç harcı hazırlanır.
- Dinlenen hamurdan çıktığı kadar bezeler alınıp baklava hamuru gibi incecik açılır.
- Açılan her bezenin üzerine sıvı yağ ve eritilmiş tereyağ karışımı sürülür. İç harcı konur ve dolanarak gelişi güzel kapatılır.
- Yuvarlak fırın tepsisinin içine çok az sıvı yağ gezdirilir. Yapılan hamurlar içerisine yuvarlatılarak sırasıyla yerleştirilir.
- Ocağın üstünde çevrilerek pişirilir. Pişirirken alt tarafını bir supatula yardımı ile kontrol ediniz. Kızardığını görünce ters çevirip diğer yüzünüde aynı şekilde pişirin.
- Ilık suda toz şekeri pişirmeden eritip şerbeti hazırlanır.
- Tatlı sıcakken üzerine şerbet gezdirilir. Sunuma hazırdır.


Post a Comment

Previous Post Next Post