Portakallı Cupcake Oktay Usta 3 Şubat
Oktay Usta'nın müthiş keki içim malzemeler;
1-) 1 yumurta
2-) 220 gr toz şeker
3-) 200 gr tereyağı
4-) 50 gr toz badem
5-) 1 paket kabartma tozu
6-) 1 haşlanmış portakal
7-) 170 gr un


Yapılışı;

Portakallı kremalı cupcake tarifi hazırlanışına tereyağı ve toz şekeri çırparak başlanır. Tereyağını bir kaba aldıktan sonra üzerine toz şekeri de ekleyip tereyağı krema haline gelene kadar çırpmaya devam. Karışım krema kıvamında olunca içerisine iki tane portakalın kabuğunu rendeleyin.

Lakin portakalın turuncu kabuğunu rendelemeye özen gösteriniz. İç kısımlara ilerledikçe acımsı bir tat elde edebilirsiniz. Portakal kabuğunu ekleyip karıştırıp sonra karışıma yumurtaları teker teker ekleyerek çırptırmaya devam edin. Yumurtaları aynı anda eklemeyin. Bir yumurtayı ekleyin ve iyice çırpın ardından ve diğer yumurtayı ekleyin. Yumurtaları güzelce çırptıktan sonra içerisine krema da ekleyerek iyice çırpın. 

Krema karışınca unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Karışım oldukça koyu bir kıvamda olacak. Bu sırada 2 tane portakalın suyunu sıkın. Koyulaşan hamura portakal suyunu az az ekleyerek karıştırmaya devam. Koyu hamuru bu şekilde yavaş yavaş kıvamlı bir hale getirdikten sonra eklenen tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra cupcake kalıbına kağıtlarını yerleştirin. Cupcake kağıtlarına tatlı kaşığı ile bir kaşık hamurdan koyun. 

Ardından da keki daha önceden ısıtılmış 250 derece fırında 18 dakika pişirin. Kekin üzeri hafif pembeleşmeli. Keki fırından çıkarttıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şimdi kekin üzerine portakallı kremasını hazırlayalım. Öncelikle iki tane portakalın kabuğunu rendeleyin. Portakalların ardından 1 tatlı kaşığı kadar limon kabuğu da rendeleyin. 

Bir portakalın suyunu sıkarak kabuk rendelerini de portakal suyuna ekleyin. Limon suyunu da ekledikten sonra hazırlanan bu sıvı karşımı bir kenara alalım. Ayrı bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını alıp tereyağına pudra şekerini de ekleyip mikser eşliğinde önce düşük ardından da yüksek hızda çırpalım. 

Koyu kıvamda bir hamur elde edeceksiniz. Bu aşamada hazırladığımız portakal suyunu karışımı yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışım krema halini aldığında hazır olmuş sayılır. Hazırladığınız kremayı soğumakta olan cupcakelerin üzerine sürün. Keklerinizi servis edebilirsiniz.


Etiketler: 3 Şubat Oktay usta izle, 3 şubat portakallı cupcake, 3 şubat oktay usta portakallı küpkek, portakallı kek oktay usta, portakallı kek oktay usta 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski