Kırmızı Kek Tarifi Ver Fırına 3 Şubat 2015

Malzemeler:

4.5 yemek kaşığı kadar un
2.5 çay kaşığı kadar kakao
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı ölçüsünde limon suyu
Yarım su bardağı kadar süt
Yarım su bardağı kadar toz şeker
1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı veya margarinde kullanılabilir
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kadar toz vanilya
Çeyrek tatlı kaşığı ölçüsünde kabartma tozu
Çeyrek çay kaşığı ölçüsünde karbonat
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kadar kırmızı gıda boyası

KREMA PEYNİR KREMASI İÇİN MALZEMELER:

100 gr kadar labne peynir
100 gr kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı kadar vanilya esansı
250 gr kadar pudra şekeri

Kırmızı Kek Yapılışı:

Fırınımızı 175  dereceye ayarlayıp kekimizi yaparken ısınmasını bekliyoruz. Unu, tuzu ve kakaoyu bir kaba ekleyin. Sütümüzün içerisine limon suyunu ekleyerek kesilmesini bekliyoruz.

Keki İçin:
Tereyağımızı mikserle eriyene kadar çırpıyoruz ve beyazladıktan sonra içerisine toz şekeri ekliyoruz. Yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya esansını ve kabarta tozunu da ekliyoruz ve çırpma işlemini sürdürüyoruz. Kesilen sütümüzün içerisine gıda boyamızı damlatıyoruz. Bunların içine keki eklemek için mikseri orta seviyeye alıp boyalı sütü ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Karışıma şeklini vererek önceden hazırlanmış 175 derece fırınımızda pişmeye bırakıyoruz. Kekimiz servise hazır.

AFİYET OLSUN.

Etiketler:

Post a Comment

Previous Post Next Post