Fırında Etli Pilav Tarifi Ver Fırına 4 Şubat 2015

Malzemeler:

2 Su bardağı kadar baldo pirinç
750 gram kuşbaşı şeklinde hazırlanmış kuzu eti
4 demet kadar taze soğan
Yarım tutam nane
2 çorba kaşığı ölçüsünde tereyağı ( Yoksa margarinde kullanılabilir. )
Kararınca tuz

Fırında Etli Pilav Yapılışı:

Öncelikle etlerimizi suyun içerisine koyup haşlanmaya bırakıyoruz. Pirincimizi yıkayıp 30 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz. Taze soğan ve nanemizi ince ince kıyıp fırın kabının zeminine güzel bir şekilde diziyoruz. Bunların üzerine süzülen pirinci yerleştiriyoruz. Haşlanmış etlerimizi de pirincin üzerine yerleştirip, tuzunu ekleyip üzerini alüminyum folyo ile sarıp 200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.


Etiketler:

Post a Comment

Daha yeni Daha eski