Acem Pilavı Tarifi Nursel’in Mutfağı Kahramanmaraş Mutfağı 6 Şubat 2015

Malzemeler:
1 kilogram kadar kuşbaşı şeklinde kıyılmış kuzu eti
1.5 kilogram kadar havuç
1 kase ölçüsünde pirinç
2 kase ölçüsünde kemik suyu
2 tane soğan
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı kadar sıcak su

Acem Pilavı Üzeri İçin Malzemeler:
Yarım çorba kaşığı kadar tereyağı
100 gram kadar antep fıstığı içi

Acem Pilavı Yapılışı:

Havuçlarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz. Bu arada soğanları da soyup ince ince kıyıyoruz. Pirinci ılık tuzlanmış suda yarım saat kadar bekletip nişastasından arındırıyoruz. Tenceremize soğan ve kuşbaşı etlerimizi koyarak etlerin suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz. Tencerenin içerisine yarım su bardağı kadar sıcak su ilave edip etleri haşlamaya bırakıyoruz. Etler yumuşayınca tuzunu da ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Pirinci tereyağını da ekleyerek hafifçe kavuruyoruz. Üstüne havuçları da ilave ediyoruz. İçerisine tuz ve karabiberi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerinde tereyağı eritip antep fıstıklarını serpiştiriyoruz. Pilavımız servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.

Etiketler:
6 şubat nurselin mutfağı, nurselin mutfağı Show tv, nurselin mutfağı saat kaçta, nurselin mutfağında neler var, nurselin mutfağı yemek tarifleri, nurselin mutfağı bugün nerede, nurselin mutfağı Kahramanmaraş, Kahramanmaraş mutfağı yemek tarifleri, nurselin mutfağı Kahramanmaraş, Acem Pilavı nurselin mutfağı, Acem Pilavı tarifi, Acem Pilavı nasıl yapılır, Acem Pilavı malzemeleri,

Post a Comment

Previous Post Next Post