3 Şubat Oktay Usta Kış Çorbası

Malzemeler;

  1. 1 kereviz
  2. 1 patates
  3. 1 havuç
  4. 1 pırasa
  5. 1 soğan
  6. 1 parça zencefil
  7. 1 kırmızı biber
  8. 1 yeşil biber
  9. 2 diş sarımsak
  10. 2 çorba kaşığı tereyağı
  11. zeytinyağı
  12. 1 su bardağı et suyu
  13. tuz
  14. su

üzeri için 
kereviz yaprağı

Yapılışı;
Havucu, patatesi, kerevizi soyup ve küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tenceremize zeytinyağı döküyoruz. Havucu ve minik doğranmış olan sarımsakları koyup kavuruyoruz. Ardından patatesi koyup karıştıralım. Sonra da kerevizi de koyuyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. 

Pırasayı incecik doğruyoruz ve ilave ediyoruz. İyice kavurduktan sonra sıcak suyu dahil edelim. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim. Sebzeler pişer iken, küçük bir tencerede tereyağını ve unu koyarak kavuruyoruz. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk sütü de döküyoruz ve çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz, topaklanmasını engelleyelim. 

Soğuk et suyunu da dökelim ve karıştıralım. Kıvamı koyulaşınca soğuk su ile kıvamını açıyoruz. Karıştırıyoruz ve çorba tenceresine aktardıktan sonra kıvamı koyu olursa sıcak su ile kıvamını açıyoruz. Son adım olarak da doğranmış brokoliyi katıyoruz ve tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Post a Comment

Daha yeni Daha eski