3 Şubat Ayıcık Poğaça Oktay Usta

Malzemeler;
1-) 3 su bardağı un
2-) 1 çay bardağı süt
3-) 1 yumurta
4-) yarım paket yaş maya
5-) 100 gr tereyap
6-) 150 gr beyaz peynir
7-) Tuz ve su
Üzeri içinede yumurta sarısı


Mayalı Ayıcık Poğaça Nasıl Hazırlanır ? Yapılışı :

2 Su bardağı elenmiş unu yoğurma kabımıza alıyoruz.  Ortasını açıyoruz. Mayayı, toz şekeri ve tuzunu attıktan sonra elimizle karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri de karıştırıyoruz. Kenarlardan unu almaya başlayalım ki malzemelerle iyice karıssın.
Yeniden yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Elimize yapışan bir hamur olsun 5 dakika daha yoğurup toparlıyoruz. 
Hamurdan küçük toplar alalım. Elimizle açıp ortasına iç malzememizi yerleştirdikten sonra uçlarını ortada toplayıp yuvarlıyoruz. Tepsiye dizip üzerine yumurta beyazı sürdükten sonra ve kulakları için küçük bilyeler hazırlayıp yapıştırıyoruz.
Yüz kısmına parmağımızla yuvarlaklar yaparak yumurta sarısı sürelim. Gözler ve burun içinde çörek otu yapıştırıyoruz. 
Tepside mayalanmaya bırakacağız. İlk hazırladıklarımız biraz daha erken mayalanır kulakları düşerse tekrar tutturabilirsiniz. 
Fırınımızı 160 derecede ısıttıktan sonra alt rafa ayıcıklarımızı sürelim. 
5-10 dk sonra orta rafa alıp 190 derecede pişiriyoruz. (20 dakika)

Afiyet olsun… 

Etiketler: 3 şubat oktay usta ayıcık poğaça, oktay usta ayıcık poğaça, ayıcık poğaça oktay usta, oktay usta ayıcık poğaça tarif, poğaça tarif oktay usta

Post a Comment

Previous Post Next Post