Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Yapmak İçin Malzemeler:
  • 250 Gr Un
  • 100 gr tereyağı
  • 3 Fincan Su
  • 1 Yumurta akı
  • Yeteri kadar tuz
  • 250 gr pudra şekeri
  • 125 gram çekilmiş ceviz.
  • 50 gr elma
  • 1,5 fincan toz şeker
  • 100 gr kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Turta Nasıl Yapılır:
Soyulup doğranan elmalar,kurum üzüm şeker ve tarçınla karıştırılır.Ortasına tereyağı, su, ve tuz konup yoğurulan hamur, yarım saat dinlendirilip ikiye bölünür.İkisi de merdaneyle açılır. İkisinede çekilmiş cevizler serpilip üstlerine hazırlanan elmalı üzümlü iç yerleştirilir. Hamur sigara böreği gibi katlanıp uçları yapıştırılır. İki hamur, yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Hamur sigara böreği gibi katlanıp uçları yapıştırılır. İki hamur yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine yumurta akı sürülerek orta hararetteki fırında 45 dakika pişirilir. Fırından çıkarılınca üstüne pudra şekeri serpilir. Sıcak servis yapılır.



Etiketler: Elmalı Turta nasıl yapılır, 2015 elmalı turta tarifi, 2015 elmalı turta nasıl yapılır, elmalı turta tarifleri,pratik elmalı turta nasıl yaparım

Post a Comment

Previous Post Next Post