Gerekli malzemeler:
Yarım kilo kırmızı mercimek,
1kg bulgur,
1 demet maydanoz,
5 kuru soğan (mevsimine göre taze soğan da olabilir) ,
1 tatlı kaşığı kimyon,
2 tatlı kaşığı tuz,
2 çorba kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı pul biber,
200 gram margarin.

Yapılışı;
Bir tencereye yıkadığınız mercimekle , 1.5 litre (6 su bardağı) su koyup haşlayın. tencerede çok az su kalınca bulguru ilave edin. tahta bir kaşıkla güzelce karıştırın. 10 dakika kaynatıp ocağı söndürün. Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kadar demlendirin. Öte yandan, yağı tavaya koyup eritin. Önce kıyılmış soğan ve maydanozun yarısı, biber salçası, kimyon,kırmızı biber ve tuzu ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Ocaktan indirin ve demlenmekte olan mercimeklere ilave edin. Maydanozun kalan yarısını da koyun. İyice karıştırıp birbirine yedirin. sonra avucunuzda küçük parçalar halinde tabağa koyup servis edin. AFİYET OLSUN.

Daha yeni Daha eski