Cevizli Çıkın  Hazırlanma Süresi: 25 Dakika
Cevizli Çıkın Pişirme Süresi :25 Dakika

6-8 kişilik Cevizli Çıkın tarifi için gerekli malzemeler:


  • 1 yumurta
  • Yarım Su Bardağı Pudra şeker
  • Yarım paket margarin
  • 1 Paket buğday nişastası
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • yarım yemek kaşığı kakao
  • Yarım kase dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın


Margarin, Pudra şeker, yumurtayı derin bir kapta karıştırın. Nişasta, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça koparın. Bu parçaya kakao ekleyip, küçük parçalara ayırıp elinizle uzunlamasına yuvarlayın.
Kalan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparılıp içli köfte gibi parmakla bastırıp, içini oyun . İçini dövülmüş cevizli şeker karışımı veya antep fıstığı ile doldurun. 150 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski